måndag 7 maj 2018

180507 Kinnekulle - Västkusten #3 - 2018 #3 & #62

En husvagnscampare kom förbi på morgonen. Han berättade att "Maj på Malö" hade bott i detta röda hus bakom / bredvid Malö camping. Vilken tillfällighet. Berättade att han har tillbringat fler än de 10 sista somrarna just här i husvagnen med sin familj. Berättade vidare att närmsta husvagns grannen hade blivit sjuklig och att det nu var mycket tomt på den platsen.... 


Malö strömmar sveper förbi den fina och lilla campingen bara några 100 meter härifrån och ned mot fäjeläget


Visst har man lyssnat på Taube´s visor men inte trodde jag att jag nästan kunde texten till "Maj på Malö".  Vi gjorde en liten omväg ned mot Skara för att åka den sk Vallevägen efter Billingen. De blommande körsbär- och andra frukträd är något extra. Den kallas också för Världens vackraste väg.... Hur som är det nog minst en vecka för tidigt. Karta.... Vi åkte tillbaka och fortsatte mot Kinnekulle som vi hade tänkt. Vi  brukar passa på att äta på Kinnekullegården. Det gjorde vi idag också. Förutom utsikten så finns det en mycket bra lunch buffé men att strunta i att även äta av soppan är nog ett stort misstag. De börjar förresten servera färsk ramslökssoppa den 26/5!!!!! 

Vi hittade några backsippor till slut. Är nog lite sena men tycker de blir färre och färre för varje år.... 


En karaktär har en flickvän som heter Daisy på originalspråket. Dock inte så många kvinnor heter Tusensköna i Sverige. 


Vi såg den fina bron när vi kom. Finns med på Riksantikvarieämbetets kartlager och vi stannade till på tillbakavägen. Inte långt från Hällekis.  


Huset heter "Fullösa kvarn".


De är vackra, de gamla stenbroarna


Tereza´s bild


Tereza´s bild

Stannade och fikade på väg hem. Åkte gamla vägen en bit tillbaka vid Sjötorp. Denna badplats minns jag att man passerade från den tiden när vägen ned mot Mariestad gick här. Men att badplatsen heter "Kleva Sand" hade jag ingen aning om. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar