torsdag 31 maj 2018

180530 - Norge Dag #12 (2018 #15 Totalt #74)

Fint väder idag också men det börjar nog bli aningen för torrt. Såg att jag hade lite luft i ena bakdäcket när det stod på nivåklossen. Åkte till bensinstationen och fyllde. Ska vara 5 bar tryck bak men det var bara 3….


Vi tog in på väg 51 över fjället upp mot Otta. Den kallas Valdresflye vägen. Passerade Beitostölen som verkar vara en stor skidort. Stannade några gånger för att fota och sista gången såg jag att luft hade gått ut ur däcket jag nyss hade fyllt. Pyspunka är inte så kul att ha så långt hemifrånSå det är bara att försöka fixa det. Frågade och fick reda på att den fanns en verkstad 4-5 mil härifrån på den väg vi hade kommit. I Heggenes. Såg lovande ut men… ”vi har arbeten över öronen och kan inte hjälpa dig förrän till veckan…”. Stod en trevlig norrman bredvid och lyssnade som sa att vi kan få gå före honom. Då fick han reda på att de tar då hans bil till veckan i stället. Nja, det redde upp sig och förstod nog det ändå.

Det satt en spik i däcket och det hade även blivit lite deformerat. Antagligen pga att jag hade åkt med för lågt tryck. Nytt däck, exakt likadant och så iväg igen efter någon timme. Spik i däcket men inte i foten


Vi kollar efter platser att stanna och fika vid på uppe på fjället. Vi hittar en lite ”off”. Tack vare att vi har en liten husbil så funkar det att åka ned mot vattnet och parkera vid en mycket vacker plats. Den första fricampingen denna resa. Är inte säker på vad sippan heter. Borde vara fjällsippa.
Växer många här men det märks att det är för torrt. 

En alldeles fantastiskt vacker plats. Hämtar vatten direkt ur bäcken / ån. 


Pratar lite med ett annat husbilspar några 100-tals meter från där vi stannar över natten. De berättade att de åkte denna väg för 2 år sedan under juli. Uppe på fjället var det kö.... till vad då kan man fråga. Stanna och fota eller stanna för att fika och beundra utsikten. "Bästa tiden att åka här är maj... innan alla kommer"

Även om vi är lite sena är det kul att få ha sett den


Tereza tog den bästa bilden på fjällsippanInga kommentarer:

Skicka en kommentar