onsdag 23 maj 2018

180523 - Norge Dag #5 (2018 #8 Totalt #67)

Fint väder igen. Vi är kvar vid Runde och tog en promenad #1 uppför berget på förmiddagen. 


Promenad... lättare vandring är det nog. Det är mycket brant den första delen. Bra att det är asfalterat just här för annars vore det är svårt att gå tillbaka nedför. 


Ängsull växer även på fjället....
Det är verkligen vackert här


Tereza´s bild

Tereza´s bild

På kvällen strax efter 18 tiden var det dags igen med en ny jobbig vandring uppför berget. Det var inte så mycket folk när vi kom fram strax efter 19 men det såg så här ut när vi gick. Tror att det även var en norsk skolklass på besök.


Kanske 50 personer som väntade på fåglarna.... Ett tyskt par med hund hade burit sina två barn på ryggen ända hit. Barnskrik blandat med att vänta in en naturupplevelse stämde inte överens riktigt. Tiiiiina! Tiiiiina! skrek någon mycket högt. Flams, skratt och fnitter kändes heller inte som det var helt rätt just här. 


Men det är en vacker plats och att sitta i kvällssolen och titta ut över havet är tillräckligt fint i sig själv. Så kom de då strax efter 20 tiden. Först några stycken sedan flera hundra.


De flög mycket snabbt fram till boet och insåg nu att vi hade inte ställt oss rätt. Inte heller 99% av de andra. Pratade med tysk kille som vi slog följe med en bit uppför samt på tillbaka vägen. Han hade fått ca 50 bra bilder och minst 50% skarpa..... Det tror jag inte på - inte en chans. För att få bra bilder måste man se och ställa sig så man ser boet. Det går inte om man lyder avspärrningarna. Inte ens då blir det lätt. Tereza hade sin makro 100 mm på och lyckades bäst av oss två. Jag var för ambitiös med att komma nära med telet, hann inte med och fick bara suddiga bilder.  

Tereza´s bild

Utan att veta men tror att den stora närvaron av människor har gjort att avspärrningar och skyltar har kommit upp. För att få de där bilderna som man har sett exempel på tidigare måste man nog gå utanför där man tillåts och lägga sig i rätt vinkel och vänta in dem. Men det blir ju att störa dem. Det gör vi nog tillräckligt ändå. Alternativt fota dem från havssidan. Men... det var en fin naturupplevelse att se dem komma. De är synnerligen vackra att se på även om man inte hinner med riktigt med kameran. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

OBS att vem som skriver framgår inte. Skriv därför gärna till förnamn etc. Kul att veta