söndag 10 mars 2019

190310 Fortaleza #05

Åker tillbaka till Fortaleza efter frukost. Ska bla gå på teater senare i kväll. Ska också visa och hjälpa Tereza's syster Vera igång eftersom hon har köpt Tereza's tidigare kamera.
Köra bil här i Brasilien är både lätt och svårt. De kör bra och tar hänsyn men vägarna är ibland ett gytter. Ibland saknas korsningar och när man ska ta av går det inte utan man får istället använda en iordningställd vändplats för att kunna åka tillbaka åt andra hållet. För att där ta av istället. Det är dåligt skyltat minst sagt och man MÅSTE ha lokalkännedom här inne i Fortaleza. Jag har ju Tereza. GPS'n som hemma barskt upprepar "vänd där det är möjligt" verkar även den mer osäker här 🤔
Tog en bild från balkongen vid lägenheten i Beach Park igår kväll. Imponerad av vad denna mobilkamera klarar av. Har inte än använt någon av kamerorna en enda gång jag har släpat med mig


Fatima berättar att hon har konverterat hela husets energibehov till solenergi. Gas spisen används numer nästan inte alls. Hon säljer tom ström ut till publika elnätet. 
Ska på teater senare ikväll som Tereza's systerdotter Jessica medverkar i. Nja, inte bara medverkar. Hon är den enda skådespelaren på scenen. Teatern handlar om att vi alla strävar efter yttre perfektion men det är bara insidan som räknas.


Det finns ett kulturhus i Fortaleza där denna teater finns. Bland flera. Man har även sparat det gamla ursprungliga Fortaleza här. 


Huvudrollsinnehavaren Jessica Teixeira Carvalho efter föreställningen framför sin affisch 


Vera (Jessicas mamma), Jessica, Mariaor och Samirames


Jessica och Tereza. Blekfeta uppväxta i Munkfors fastnar sällan på bild i Sydamerika 




Inga kommentarer: