lördag 7 september 2024

240907 Värmskog.... bland annat

 Behövde köpa bockar att ha när vi målar stolpar och reglar. Besök på "Gubb dagis" i Karlstad. Först var vi dock till Jula för att de var billigare men men där var de slut. Det är ofta så med Jula... tycker jag. Produkten slutsåld och finns inte längre att köpa.. 

Passade på att åka till Värmskogs café. En XL räksmörgås skulle sitta fint. Vi var tidiga så det var inledningsvis lite folk. Intressant är att numer stänger man inte för säsongen. Det är alltid öppet även om det kommer vara stängt någon vecka just i år för köksrenovering berättade man. 

Något speciellt med stället. Äldre människor och en del riktigt gamla på utflykt med barn etc. Den generation som jag tillhör eller som mina föräldrar nästan tillhörde. Ett Sverige som snart inte finns längre. 


Orkade inte äta upp allt. Har tappat stinget...
Lika vackert som vanligt



Vi åkte via Degerbyn och tog in en välkänd väg för att se om vi kunde se hur det ser ut numer vid sommarstugan vi hade som kallades Ugglebo. Går inte att se men det verkar vara flera byggnader numer på tomten. 

Åkte förbi Hasseldalen badplats och mot Torpstöd där Henrik och Fredriks mormor och morfar bodde. Där de och även vi ofta var. Sig likt men lite igenväxt... 

Åkte av mot Kätterud där jag bodde som barn. Första huset vi bodde vid är rivet och det finns moderna hus på platsen. Där vi bodde på övervåningen är fortfarande kvar. Ser likadant ut som jag minns det. Han som ägde huset och gården hette Svenning Ståhl. Frun Anna. Barnen hette Kjell och Lennart.




2 kommentarer:

Anonym sa...

Fina bilder och all historia Hoppas ni trivs som jag här i Värmland kram

Lars-Gunnar Nyqvist sa...

Ja, många minnen från livet. Det framgår inte vem som skrev men gissar...