torsdag 5 september 2024

240905 Återbesök... typ

 Vi grundmålar första gången av två. Reglar och stolpar för altanbygget till baksidan behöver förberedas / målas innan själva bygget börjar. Målar under morgonen. Innan det blir för varmt i solen. Det är ju högsommar temperaturer. Fantastiskt vackert väder. 

Vi gör en utflykt till "Kvarnen" mellan Karlstad och Molkom. En plats vi har besökt många gånger.

 
Den ursprungliga vägbron är riven sedan länge. Har varit både vattendriven kvarn och såg här under flera hundra år. Men... det är länge sedan nu.

 
Strömstaren håller till här. Brukar kolla på den. Inte idag. Vi går en liten promenad runt.

 
Det var länge sedan vi gick i Sannaskogen. Vi gick ofta här i vår skog under åren på Sannagatan. Många fler iordningställda motionsleder sedan sist. Ungefär samma men ändå inte.

 
Vi hittade de röda näckrosorna vid Sandbäckstjärnen men den rangliga bryggan som gjorde att man kunde stå på huk rakt över en utslagen blomma har rasat. Det är ju egentligen lätt ordnat med höga stövlar. Hade sådana en gång när jag röjde vass vid sommarstugan i Värmskogs trakten. Hade behövt dem idag

 
Speciella kaffet på Willys i Karlstad. Som bara finns i en Willys butik. Lunchen äter vi på Bergvik, min favorit "special mix" vid en av restaurangerna. Extremt gott men kanske för mycket mat. Samma sak som när man äter räksmörgåsarna i Värmskog. Det går ner om man anstränger sig... 

Bredvid oss sitter två killar i 12-14 års åldern. De äter buffé från Kina restaurangen. De tar om minst två gånger vad jag lägger märke till. Ingen botten. Rejält på tallriken. Sushi verkar vara favoriten. Intressant hur allt har förändrats. Äta ute på restaurang på riktigt gjorde jag först i 20 års åldern och sedan kommande år mycket sparsamt. "Grillad special" i bilen vid Eslin's korvbur i Munkfors sent på nätterna är inte riktigt samma sak. 

Minns att jag i den åldern kunde äta en hel bullpåse nersköljt med 1 liter mjölk som mellanmål. Bara någon timme innan vanliga måltiden. Kunde äta hur mycket som helst utan att det märktes eller kändes. 
 
Grannar som kom in med stora bullburken och gav mig de bullar som hade blivit kvar sedan förra bullbaket. Tiden innan det fanns frys. Men minns bäst de nybakade och fortfarande ljumma. Man åt dem då helst upp och ned med smör på baksidan. Det var då det... Händer idag också. Lite i smyg men först behöver man ju vinkla persiennerna lite. 

 

Inga kommentarer: