lördag 23 mars 2024

240323 Promenad

 Har fått mitt nya 80 mm makrot till APS-C kameran. Det är inte riktigt makro säsong än men behöver testa att allt är OK naturligtvis. Det var det. Mycket bra t.o.m

En del båtar har kommit i redan här i Trosa. Egentligen svårt att förstå varför alla nästan ska lägga i båten samma dag i maj. Blir ju ändå ingen mer drivis. Bara 30-50 dagar från nu är det helt tjockt med båtar i vattnet. Trosa lever upp igen som en sommarstad. Alla sommar resutranger öppnar igen. Flanörer i drivor som spankulerar längs kanten på Trosa ån... Det har dock funnits husbilar hela vintern på den nygamla platsen. Fint iordningställt minst sagt. 


Tror kanske att de som ligger i sin husbil denna tid på året har sålt huset eller lägenheten. De bor i sin husbil. 


Längs söderväggarna växer det så det brakar. Planterade naturligtvis men inte mindre vackra för det. En ny vår. Det är mäktigt att se alla knoppar. Fläckvis med gräs. Sedan mus öron på björkarna. Allt börjar skifta i olika nyanser av grönt. På håll först men sedan mitt framför näsan. Blåsipporna och sedan vitsipporna. En gång tog man det bara för givet. Idag känns det i "hjärtat" varje gång som våren kommer. Fåglarna som markerar revir och fåglarna som kommer hit efter en lång resa hem. Vissa arter som är på väg upp över Sverige till Norrland har redan anlänt. Det är på "G"


Svenska flaggan mot blå himmel. Mitt land där jag är född och uppvuxen. Den plats i världen där jag hör hemma


Båtfolket. Har under livet haft båt i olika storlekar. Plast och det var tillräckligt med jobb med dem. Ser folk som har putsat och gjort iordning sina träbåtar under vintern. Många många arbetstimmar. Men åren med båt samt timmarna ute med Henrik och Fredrik är verkligt fina minnen. 

För min del finns inte längre någon större längtan till båt. Mest för jag tror att äga båt här i Trosa inte riktigt passar till min karaktär. Samma sak som att bo i husvagn på en stor camping när man kommer ut på havet. För många, för mycket och för stimmigt. Föredrar nog olika grader av enskildhet. Till och med ensamhet och det går inte ihop med att ligga som grillkorvar på galler utefter en populär brygga. Höra flamset och skrik-skratten från halvfulla långt in på natten. 

Husbil kanske men... nej den tiden är också förbi. Säger jag som har hyrt en under 3 veckor i sommar. Men.. det är inte riktigt samma sak som att äga och sköta. 





1 kommentar:

Aviator sa...

Ditt inlägg är ett strålande exempel på briljans! Insiktsfullt, välartikulerat och verkligen värdefullt. Tack för att du delar med dig av ditt perspektiv. Få de senaste tipsen och knepen för Aviator-spelet på vår blogg.