söndag 26 december 2021

211226 Annan dag - promenad

 En vacker vinterdag. Lite kallt till en början - 12 grader men efter en stund är det bara skönt. Pratar lite med ett par med hund som jag strax innan hälsade på. Ropade att de behöver inte koppla den. Det är OK. Husse berättar vilket extremt bra luktsinne hunden har. Den kan ligga i andra delen av huset och sova men när jag tar ut en speciell slags ost ur kylskåpet så kommer den springande inom 3-4 sekunder...

 
Så lite färger det ändå är. Nästan som om man lika gärna kan fota i svartvitt. Det var ju ett tag sedan men ändå inte. Under 50 talet var det mycket ovanligt och även dyrt med färg foto. Alla bilder som mina föräldrar tog från 50 talet är i s/v. Å andra sidan är det bara 60 - 70 år sedan. 
 

 Går förbi skidbacken. Den är igång. Alla åldrar. Flest barn naturligtvis. Ingen biljett eller åkpass kontroll. Bara att åka in i liftkön. Som det ska vara. Ingen trängsel precis. Priset är nog att de som "jobbar" och hjälper till gör det nog ideelt.

 
Kan inte låta bli att tycka att det är en hög livskvalite att ha en sådan anläggning så nära samhället. Där folk bor. Några mindre barn som åker pulka tillsammans med föräldrarna. Gick förbi en liten pojke med sin bob som var mest intresserad av en liten större yta frusen is som även bar honom att gå på.


 

Inga kommentarer: