tisdag 19 juli 2022

220719 Testar bågskytte

Vi hade gjort upp att träffa ordföranden Lars vid Södertälje bågskyttförening idag. Vi ville testa och se om bågskytte var något för oss. Hade ställt in mig på klassen Recurve men vi testade istället med Barebow bågar. Är egentligen en Recurve båge men utan sikte och stabilisator. Hette förr när Fredrik och jag höll på klassisk. Tyckte det gick riktigt bra för Tereza. Såg bra ut med infästning i ansiktet och vinkeln på armbågen


Södertälje bågskytteförening har fostrat många. Inte så konstigt att man har kunnat bli bra här med så fina träningslokaler. Finns flera som har kommit mycket långt och vunnit både det ena och andra under åren. Dock inte den som är med på bilden nedan. Har inte ens simmärket "Baddaren"


 3D skytte på plastdjur i naturlig storlek verkar poppis idag berättar Lars. Svårt att förstå för mig att det ska vara kul att sätta pilen på rätt ställe i en plastgris men det är som vanligt. Olika vad man tycker. 

Vi blir nog medlemmar vad det verkar och då kan man låna båge så ofta man vill när man är här för 500 kr under 6 månader. Då hinner man nog komma underfund med om detta är något för oss. Såg trevligt ut med kaffe längs bänkarna på altanen. "Vi dricker mycket kaffe här" berättar Lars.

Kommer även att prova på långbågen som också verkar rätt så populär. Robin Hood stuket

 

Inga kommentarer: