lördag 16 juli 2022

220716 Skebokvarn

 Vi var på utflykt till Skebokvarn idag. Ringer något om namnet i en sketch med Lena Nyman där hon nämner orten men hittar inte klippet på YouTube. 

(När jag letade på datorn fick jag även träff på bilder och videoklipp med Hasse & Tage, Gösta Ekman och Lena Nyman etc naturligtvis. Monica Zetterlund... alla tyvärr  borta. Växte ju upp med dem. Skrattade och vi pratade under flera årtionden om deras skämt. Det känns vemodigt... saknat och tyvärr också som länge sedan  Det minsta man kan säga)

Skärmdump från OpenStreetMap

Ville kolla en sak inför senare i sommar. Köpte karta och pratade en del om praktiska saker. Återkommer eventuellt om det om det blir av. 

"Påven av Båvern" som han kallas i folkmun häromkring bor här i närheten. Fick det utpekat på kartan. Hans civila namn är Göran Persson.

Ett delmål var att passa på att gå längs Natån som rinner mellan sjöarna Naten och Båren. Såg i alla fall fint ut på kartan men ån låg 50-100 meter från stigen/vägen så det blev som vanligt. Lite muntert ris-klivande blev det i alla fall. 

Vi träffade på ståtliga fingerborgsblomman ute på ett hygge. Den ska visst vara giftig läser jag. Användes "förr" på något sätt vid hjärtbesvär.

Fujifilm GFX 100S plus Fujifilm GF 120mm macro
 
Nikon Z7 plus Nikon 105mm macro
Tereza´s bild 
 
Vackert med det skira ljusspelet över Natån. Svårt att fånga det på bild men blev ändå ganska nöjd 

Fujifilm GFX 100S plus Fujifilm GF 23mm 

Fujifilm GFX 100S plus Fujifilm GF 23mm  

Vi behövde tanka diesel och köpa mat. Det första gick ganska lätt men vi fick vänta ända tills Flen innan vi hittade en tillräckligt stor mataffär. 

Lite nyfiken var jag på Flen. Nja, ingen plats som man längtar efter att bo i men såg en skylt med "Violen" på en husvägg. Kanske var det den kända bokhandeln i visan om den vackra flickan som kallas Violen från Flen. Skulle nog ha kollat mer noggrant men "Viol begreppet" slog mig senare på väg därifrån. Å andra sidan är det lördag och nog stängt.

 Sedan mat stopp längs vägen mot Nyköping och sedan in i Nyköping för att handla våra Willys specifika saker. 

Kanske kommer det att öppnas en Willys butik i Vagnhärad. Det vore bra för det är faktiskt ganska stor skillnad i pris på de matvaror vi köper mellan den ICA butik som finns i Trosa och Willys. 


Inga kommentarer: