tisdag 8 juni 2021

210608 Öland #5 - På väg hem

 Vi valde att städa och åka direkt efter frukost. Inget mer naturreservat besök idag. Vi är nöjda med boendet och de fina dagarna vi fick på Öland. Egentligen inte så långt (38.5 mil) men även om det rullar på rätt bra är det en dryg resa. Efter Norrköping är det dock 110 hela vägen hem. Stanna och rasta behöver man dock. En glass och 2 kaffe kostar 100 kr... 

Hade helst, som en grej, velat åka färjan från Byxelkrok till Oskarshamn men den har tyvärr inte börjat gå ännu. Går färja från Oskarshamn till Gotland också. Tar 3 timmar...

 
 Har vanliga fast monterade GPS kartan igång i bilen men även OSM kartan på surfplattan. Den senare är egentligen ingen bilkarta utan visar landskapet på ett helt annat sätt och med mycket hög detaljeringsgrad. Går utmärkt att navigera efter också naturligtvis. Omgivningarna och kartlandskapet flyter förbi och det föder tankar. Minst sagt. 
 
Ser skyltar ned mot kusten i öst och kartan visar tydligt att jag/vi vet ingenting om kust området söder om Nyköping. Daglig båtlinje till ön Blå Jungrun ser jag på en skylt. Bara det. Syns tydligt att skärgården är mycket omfattande runt Norrköping och söder över. Enormt många öar. Naturreservat, det ena efter det andra. Hmmmm. Skulle vara kul att utforska och lära sig lite mer om området. Norr och söder om Trosa har vi lite koll på men söder om Nyköping är det "vitt"
 
Det är ju inte mer än 11 mil ned till Norrköping, 21 mil ned till Västervik. Visserligen 31 mil till Oskarshamn. Å andra sidan kan man ju hyra rum eller stuga och ligga kvar någon natt.  



Inga kommentarer: