lördag 27 januari 2024

240127 Promenad

 Fint väder. Kameran är med fast jag har tagit bilder på dessa motiv ganska många gånger nu. Träffar på några som fiskar. Det är betydligt mindre med fisk nu än förra året berättar två av dem. De kastar efter stor aborre eller gös. På mig verkar det som om de inte ens har rätt bete på. Finns mycket sk "vitfisk" men den nappar sällan på drag. Fiskar som "äter allt" men jagar inte.... typ brax.


Träffar på en kvinna som har köpt ett av de äldre husen längs ån. Kvinnan som tidigare bodde där flyttade ut och sålde när hon blev 84 år. Orkade inte längre. Det ser mysigt ut men kanske lite nedgånget. Kvinnan berättar att inne är allt tipp topp även om utsidan säger annat. Hon och hennes man ska ha det bara till sommarställe tills de bägge har slutat jobba. 

Hon är sjuksköterska och vi pratar om poolar efter jag har berättat att jag bor i lägenhets komplexet som har en pool. Varken hon eller jag badar i pool kom vi fram till. Det som är värt att nämna är att hon  mycket väl känner till problemen man kan få av pool badande. Hon berättar att där hon jobbar, på sjukhuset får man numer i ganska hög utsträckning ta hand om sjukdomar och infektions problem som man tror har med pool badande att göra. De som bl a har blivit smittade av resistenta bakerier kan ha fått dem eftrt att de har badat i en pool. Antal fall har ökat rejält och ökar berättar hon. En del har fått dessa resistenta bakterier vid poolbad utomlands. 

Har man sår på kroppen ska man definitivt se upp med pool badandet. Även att ett sår på kroppen smittar ned badvattnet för andra. 

Se där... ytterligare en anledning till att låta bli. Hon kände också till problemet med att människor i hög grad kissar i poolvattnet istället för att gå på toaletten. I högre grad än någon vill erkänna. Ett egentligen vad jag förstod stort problem.... Men vi pratar aldrig om det. 


Som vanligt då. Sanningen får inte sägas om de som ska skyddas och fjäskas för står på andra sidan PK stängslet. 


Inga kommentarer: