lördag 1 september 2018

180901 Sölvesborg (2018 #60 Totalt #119)

Sista biten ned mot Sölvesborg. Passerade konstigt nog några små orter som jag kände igen namnet på men förstår inte varför jag gör det. Kanske har namnen att göra med de krig som pågick här under 1600-talet. Vi åker ju genom snapphane-land. Kanske fastnade ändå något under de tråkiga historia lektionerna. Vad Herrljunga är känt vet däremot många småbarnsföräldrar. 


Sölvesborg har fortfarande stensatta gator. Vi är in på turistbyrån och får bra hjälp med kartor och tips. Tycker att vi ska koncentrera oss på Skånes östkust. Det är kö till förtidsröstningen... "Det har aldrig varit så många som förtidsröstar" säger den som hjälper oss. 


Vi tog en promenad bort mot den fina och även Europas längsta cykel och gångbro som går till det sk Listerlandet. Läser att bron är byggd i rostfritt stål för att aldrig behöva slipas och målas. 



Vi campar på Heggeviks camping som ligger ute i Listerlandet. Vi går en bit utefter stranden bland korna. 


Ja... vi fick även här en parkett plats framför stranden. Det är å andra sidan eftersäsong men ändå långt ifrån tomt.  


Det klarnar lite mot kvällen. Fortfarande ljummet i luften här och vi har ställt upp takluckorna på vid gavel... Solen går ned tidigare och tidigare men också snabbare. Hann med någon bild mot Heggevik



Inga kommentarer: