fredag 8 september 2017

170907 Europa #02 - Husbil #39

 Det har regnat hela natten i Varberg och det fortsätter regna nästan hela dagen. Ingen fågelskådning och heller inget besök vid varken kallbadhuset eller fästningen tvärs över viken. Tror faktiskt att jag besökte Varbergs fästning som barn… 


Lite flyt idag. Miljömärket som man behöver ha i vindrutan när man åker i Tyskland kunde jag köpa på besiktningsfirman Dekra i Varberg. Av alla ställen


Besök på en Fiat verkstad i Halmstad. Ville köpa vindrutetorkare i reserv och i original. Antagligen sista gången de var i original då de kostade 700 kr….. Vidare till bl a Biltema för att köpa en liten reservdunk för diesel som man måste ha i Tyskland. 


Det regnar och det regnar. Även när vi åker över Öresundsbron. Köbildning på flera ställen senare på väg ut från Köpenhamn och ned mot Rödby. Tycker danskarna kör mer offensivt än vad vi gör. Fastän man håller sig på hastighetsbegräsningen 110 så får man verkligen skynda sig att köra om när man behöver


Dåligt med övernattningsmöjligheter på väg ner mot Sjelland. Gör inte så mycket då vi gärna ville komma nära färjan i morgon. Intressant att det finns campingar som syns när man söker på Internet men det finns inga skyltar från vägen som visar att de finns.
Fick fråga lite i Rödby  och blev hänvisad till en som visade bara hade campingstugor…. Fick dock tips där om en som ev kunde vara öppen på eftersäsongen. Det kändes definitivt inte rätt när vi åkte dit. Nästan inga skyltar och vi kom längre och längre ut mot ingenstans. 


Vi kom i alla fall fram till Hummingen och det såg igenbommat ut. Som väntat men hade hoppats på att det fanns en telefonnummer att ringa. Det fanns och en vänlig kvinna kom och gav oss plats nummer 31, en fin plats bredvid ett mycket fräscht servicehus. 


Vi promenerade ned till havet innan middag. Mycket vacker plats och vi fick se en fin solnedgång


Pratade lite med ägaren till campingen nu på morgonen. Hon och hennes man planerar att sälja. Det är alldeles för mycket arbete och ett 24/7 jobb tyckte hon. De hade i alla fall en mycket välskött camping. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar