fredag 8 september 2017

170908 Europa #03 - Husbil #40

Vi kom inte iväg jättetidigt från campingen strax utanför Rödby. Å andra sidan, vi har inte bråttom. Har inte bokat biljett. Det var som vi räknade med ingen lång kö till färjan heller. Den går varje hel timme. 


Undrar om jag har åkte den en gång tidigare under mitten på 70-talet...
Försöker komma på varför det blev bara en gång. Det är ju inte långt


Det tar ca 45 minuter över till Puttgarden och vi passade på att äta buffé lunch på båten med fantastisk utsikt föröver. Det blåste kraftigt och det slog oss att det kanske var en dålig idé om vi skulle känna av sjösjukan. Men... ingen dyning och vi märkte nästan inte ens av vågorna. 



Åka efter de stora vägarna i Tyskland är ingen höjdare men milen rinner på bra. Toalett tätt och många rastställen. Tog nog 1-2 timmar extra med tanke på köerna strax före och efter Hamburg. Men det är OK. Det regnar och det har det gjort under hela dagen. Det gör inte så mycket. Just nu i alla fall



Vid 16-tiden kollade vi efter campingplatser. Det finns gott om dem men det är svårt att veta om de är öppna den här tiden på året. Ställde in GPSén på första bästa och vi åkte på de mest konstiga vägar efter åkrarna med snäva kurvor genom trånga viadukter osv. Vi åker fram i alla fall så får vi se.... Mitt ute i ingenstans med ett jättestort majsfält bredvid fann vi i alla fram till Camping-Paradies. Hur trevligt och välordnat som helst. Har aldrig sett något liknande vad gäller toaletter, duschar osv på en camping. 


Inga kommentarer: