torsdag 21 september 2017

170921 Europa #16 - Husbil #53

Planen var att följa väg D751 som går efter La Loire floden. Inte så enkelt som det först verkade. Den slingrade sig genom byarna och det var lätt att åka fel. Följde dalen i alla fall på södra sidan älven ett antal mil innan vi tog av norrut mot de större vägarna. Nästan som GoogleMaps har ritat den. Vi var in och fikade efter vägen och där fanns fri wifi och vi kunde sitta en stund och leta campingplats till imorgon. 


Den enda vingården efter den andra. Det är också skördetider nu och vi såg små kärror efter traktorn som var fulla av vindruvor. Det är dyrt men det går relativt snabbt att åka efter de stora betalvägarna. En gång idag betalde vi 30 Euro. Det är ganska mycket och vi har betalat olika mycket 2-3 gånger idag. 


Vi såg att katedralen i Chartres finns med på UNESO´s världsarvslista så vi ställde in koordinaterna till den. Vi passerade precis här men närmare än så kom vi inte. Det fanns parkering men den var under mark och för låg takhöjd för oss. Försökte hitta parkering nära men hamnade då på gamla smala gränder som gjorde att man funderade både en och två gånger vad vi egentligen håller på med. Det var mindre än 10 cm marginal på vissa ställen och tvära gatuhörn. Vårt/mitt fel då vi borde veta vid det här laget att man inte ska ge sig in i de centrala delarna av en gammal stad. Men det gick bra i alla fall och vi tog oss ut igen. Törs inte ens tänka tanken att inte komma förbi på vissa ställen med en bara något större husbil och vilka konsekvenser det skulle fåVi hittade till den camping som vi hade identifierat på Internet. Vi åkte på både stora och små vägar och som vanligt när man åker efter åkerkanten ute på landsbygden på en grusväg börjar man tvivla på att det överhuvudtaget kan ligga en camping här... Men även denna gång gjorde det... det. En mycket stor camping dessutom. Även om den ligger "bara" 40 km från centrala Paris så känns det som om den ligger mitt ute i ingenstans. 


Den igår och även denna stänger 30/9. Det innebär att under oktober är det svårare att hitta övernattning utan att först kolla och verifiera om de är öppna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar