tisdag 12 september 2017

170912 Europa #07 - Husbil #44

Lämnade den fina campingen på morgonen. Ville komma in i Frankrike idag. Väg 34 som följer efter Belgiens hela kustremsa verkade intressant. Vi åkte den ett antal mil men insåg att de som bor här vill nog inte ha några turister…. På något sätt känns det vrångt och det är svårt att stanna och vägen passerade genom än den ena och den andra lilla samhället. Vi gav upp och åkte den större vägen genom Belgien till Dunkerque. Den ena campingen var stängd men den andra är öppen till oktober.


Det är nästan bara män som är latrintömmare på campingplatserna. Har aldrig sett en kvinna utföra just den sysslan. Kanske kan detta göra att det blir ett trendbrott. Den helautomatiska latrin-tömmaren. Det kostade dock 2.5 Euro att få jobbet utfört av en maskin….


Det är ingen ordning på vägarna i Holland. De går ibland på "normalt" sätt över älvar och vattendrag och ibland är det tunnlar under älvar etc. Det som förbryllar är de många akvedukterna. Älven rinner där uppe och vi åker här nere…. Här åker vi genom en betal-tunnel som går under havet och är 6600 m lång. 


Passerar gränsen till Belgien. Bara en skylt….


Samma sak senare när vi passerar gränsen till Frankrike. En liten ynklig fjuttskylt…. Vart är alla tulltjänstemän i uniform och skärmmössa? Ordning och reda, skarp blick som granskar och sedan en redig stämpel i passet? 


Vi avslutar bilåkandet lite tidigare idag pga det fina vädret. Vi tar en promenad längs den långa stranden i Dunkerque. 


Under högsäsong är det nog betydligt mer folk härDetta är historisk mark. Nästan 400.000 soldater skeppades härifrån undan tyskarna till England. Det var tyvärr många som dog just här
En intressant skillnad mellan stränderna i Holland och i Frankrike. I alla fall här. Hundarna är inte tillåtna på stranden. I Holland fick de även springa utan koppel. Det var gott om dem kan man säga. 


Ganska mycket folk ändå efter strandpromenaden men de flesta verkar vara  pensionärer. Bra ställe att bli gammal på...
Vi köpte en glass och satt i solen. Han vid glassbaren berättar att de flesta håller öppet september ut. Sedan stänger många och han själv samt fru hade sitt andra hem på Filippinerna… Undrar om inte slutet av augusti och september är bra månader att semestra här på? Skulle tro att det är nog ganska trångt här under juli augusti. Det har hänt något med hustaken.... kanske är det bara här men tror inte det. Det finns inga TV-antenner längre. Inte ens stora fula parabol tallrikar på balkongerna finns kvar. Såg bara en enda gammaldags TV-antenn. Den hade nog bara blivit kvar av någon anledning


Jag är också med på bild... hurra hurra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

OBS att vem som skriver framgår inte. Skriv därför gärna till förnamn etc. Kul att veta