söndag 4 februari 2024

240204 Grövelsjön

 Bättre väder idag. Mindre packning på oss och vi väljer också att åka ett annat spår. På norska sidan. Vi fick tipset efter att vi träffade på samma kvinna som vi pratade med igår som berättade att spåret vi tänke ta inte var uppkört. Det visade sig bara bli bra. Soligt öppet myr landskap. Lite bättre glid men vi börjar ana oss till varför det är så kämpigt. 


Våra sk tur skidor går synnerligen trögt i spåren. Vi behöver tom staka oss i de små utförsluten. Skidorna glider över huvud taget inte av sig själva. Motion får vi i alla fall även om det känns så där att man blir helt slut. 


Bättre vinterväder än så här blir det inte. Blåser lite, omkring minus 10 och blå vinterhimmel. Gammelgubben sladdar lite längst bak i kön men Henrik och Fredrik väntar in mig när det behövs. 




Vatten och en kaffekopp




Spåravgiften är frivillig men med tveksamhet..... Man förväntar sig att man betalar efter prislistan. OK - inget att säga om. De lever ju på sin turism här uppe och köra upp spåren är ju inte gratis att göra. 

Henrik och Fredrik lämnar tillbaka sina skidor. Jag byter in mina till vanliga löparskidor. Hoppas de kommer att fungera bättre. Vi valde våra skidor utiifrån ambitionen att åka utanför spåren. Göra våra egna spår. Det insåg vi snabbt att det kunde vi glömma. Sjunker ned 40-60 cm när man gör det. Det är inte många 100-tals meter man skulle orka. 

Inga kommentarer: