fredag 5 juli 2019

190705 Bergen

Fortsätter mot Bergen på andra sidan Hardangerfjorden. Den ena GPSén tyckte det var en bra idé med väg 7 medan den andra ville att vi skulle ta en Europaväg. Det fick bli väg #7 och tjatet "vänd där det är möjligt" under 15 minuter. Vacker väg men smalt på flera ställen. 


Många forsar idag. Steinsdalsfossen var lite speciell. Inte så ofta som man kan gå bakom forsen



Tereza´s bild


Tereza´s bild


Tereza´s bild



Trevligt att kunna stå bakom vattenfallet som sagt



Tror det stod Brattefossen på skyltarna. Man kom inte så när med bilen



Försöker hitta en plats där vi i lugn och ro kan studera kartan och kolla efter camping men.... det fanns ingenstans att stanna och till slut är vi inne och snurrar i centrala Bergen. Trångt och det är krångligt med många tunnlar och parallella vägar. GPS´n hinner inte med riktigt när man ev ska hinna ta av eftertunneln då man tappade kontakten med satelliten strax efter när man åkte in. Till slut kan vi i alla fall få tillräckligt med lugn och ro för att ställa in koordinaterna till en camping som visade sig istället vara en ställplats. Men det är OK. En kvinna kom ut ur en husbil på denna fulla parkering och visade mig 5 fingrar i luften. De skulle alldeles strax åka. Juste och vi fick därmed också en plats 


Vi köpte biljett till "Tricken" och åkte in mot centrum. Gick omkring lite i de centrala delarna och ned mot hamnen. Vacker stad. Var här på 70-talet och minns inte så mycket annat än att jag kände igen husen nedan. Speciell stad med många äldre hus. Kollar lite snabbt på priser för att äta. Det verkar dyrt - mycket dyrt. Pratar senare med min husbilsgranne som berättar att han betalade 147 nkr för en öl.... Betalar inte 300 nkr för en enkel måltid så vi åt hamburgare på Mc Donalds. 


Många turister från Kina eller kanske Japan. Mycket turister över huvud taget. Vi löser biljetter för att åka tillbaka. Glömmer scanna dem i spårvagnen när vi går ombord men det blev ingen biljettkontroll. Ger bort dem till husbilsgrannarna när de ska åka in på kvällen för sin öl. 

Inga kommentarer: