måndag 31 juli 2017

170731 Norge #08 - Husbil #16

Skulle ha varit med på en vandring upp till toppen på Galdöpiggen på morgonen. Det regnade och blåste hårt. Avstod då jag inte har kläder som håller mig varm i 6-7 timmar om jag skulle bli genomvåt. Men fick tillbaka pengarna till vandringen. Man betalar för guide eftersom man inte får gå själv över glaciären. En samlad grupp där alla anslutna till ett gemensamt rep. Fram till glaciären får man dock gå på egen hand.

Vi åker istället direkt mot Runde via Lom och Grotti där GPS`n ville att vi skulle ta vägen över Geiranger. Viljornas kamp igen som jag vann. Vände och körde istället via Stryn, Volda via många många tunnlar och broar ut till Runde.


Vi följde en älv ända till Stryn. Stannade här och åt lunch… 


Stannade till vid en av ingångarna till ”Reiheimens nasjonalpark” och vandrade omkring en stund. 
Eftermiddagsfika med nygjorda våfflor, sylt och grädde var inte helt lätt motstå. Min tallrik är bara för att det kompositionsmässigt skulle bli en bra balans i bilden…


En mycket vacker plats som gav lite mersmak...Vissa vyer kan man bara inte åka förbi
Tjejen cyklade uppför den branta backen med oss bakom. Det är många som åker cykel i de branta backarna. De kommer ibland upp i lika hög hastighet som vi gör med bilen


Intressant att efter vi tog in på E39 mot Volda så ändrade Norge karaktär. Kustlandskap men framför allt inte längre turistiskt och det blev helt plötsligt glest mellan campingplatserna. Var ganska säker på att jag hade tagit reda på att det fanns en campingplats vid Runde men blev mer och mer osäker på om det stämde. Vi hittade dock den som fanns ganska lätt.

Perfekt! Vi fick den sista ställplatsen med fönsterbord rakt ut mot havet. Kände direkt att här kommer vi att trivas.

Det blåser kraftigt så hela bilen gungar i vinden. Ptraktiskt, här behöver man inte ta av sig kläderna för att vädra dem på klädstrecket. Räcker med att sträcka ut armarna och ställa sig bredbent…. 

Minicykelvärdering:
”Kanske” 1
”Nja” 1
”Onödigt” 6


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar