lördag 24 juni 2017

170623 Fulufjället - Husbilen #4

 Vi åkte upp mot Naturrum som utgångspunkt och vandrade sedan upp till Njupeskär som bara ligger några km uppför fjället. Mycket vacker fjällnatur och lätt att gå. Spångar och iordningställt. 


Det finns flera vandringsleder här. Vissa med övernattningsmöjligheter. Flera, på gränsen till många utländska besökare. Tyska och engelska hörs. Många, inkl mig själv, har köpt merparten av kläderna och annan utrustning vid någon av de två fashion butikerna Jula eller Biltema. Kanske har vi tom gjort fynd på ICA´s skoavdelning. Tyskar vekar ha en annan ambition. Det allra bästa och dyraste i klädväg, likadana kängor modell dyra. Moderiktig trapper skjorta, kåsa vid bältet samt kniv. Tar detta mycket seriöst. 


Alla hälsar... bra folk. De gör det ju helt riktigt. Tror inte vi som bor här varken förstår eller fullt inser vad det är som ligger bara en armlängd bort. 


Så kom vi i alla fall fram till vattenfallet. Det finns en intressant anslagstavla i närheten som upplyser om att det bara är tillåtet att is-klätta uppför forsen vissa datum. Man klättrar därmed ca 100 m lodtätt upp på vintern när hela fallet är istäckt. 


En vacker platsBehöver tvinga sig att sätta sig i alla fall 30 minuter och ta in detta


En stunds kontemplation med naturlig bakgrundsmusik


Det är jag (LG) i bildens nederkant.....

Tereza´s bild

Tereza´s bild

Tereza´s bild

Lappljung


Det är konstant vattendimma i dalen och växtligheten har anpassat sig till detta. Har aldrig sett roslingen förut ha växt en bit från vattnet

Tereza´s bild

Tereza´s bild

Iordningställt för att göra det tillgängligt men lite jobbigt är det ju ändå


Vattenklövern blommar


Vattenklöver i närbild

Tereza´s bild

Åkerfräken


Ganska gott om hjortron blom


Tog bilden alldeles nedanför 

Tereza´s bild


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

OBS att vem som skriver framgår inte. Skriv därför gärna till förnamn etc. Kul att veta