måndag 18 september 2023

230918 Grövelsjön

 En mellandag idag. Lite trötta i benen men framför allt ska det börja regna vid lunch tid. Blåser snålt och klockan 09 är det 1 grad varmt. Gör en liten utflykt till Elgå på norska sidan med värmen på för fullt i bilen. Knappt 30 km. Flera leder utgår från olika platser längs vägen. Parkeringsplatser med 2-10 bilar

 
Skydd för snödrev. Minns en gång, kanske 60-tal, när jag passerade ett område där vinden hade packat snön högt på ena sidan vägen. Hjulen gick inte ens ned i snön. Fick åka några kortare sträckor med bilen lutande.

 
Åkte runt lite i Elgå. Tog en bild med telet nere där sommarbåten lägger till. Den går längs hela Femunden. 



Vi är in i mataffären i Elgå. Letar efter norsk 4.5% helmjölk som jag är nästan säker på inte finns att köpa längre. Pratar lite med handlaren. Jo, ca 5-10 år sedan den slutade tillverkas. Det speciella smöret som jag minns från i alla fall 70-talet. Ett grönt paket och ett rött som var extra saltat. Men den gröna varianten finns faktiskt kvar berättar handlaren. Paketet ser dock annorlunda ut. Så det var bara att gå bort till hyllan i kylen och byta. Ska bli intressant att prova senare.

 Betalade resterande för stughyran. Pratade lite med kvinnan i receptionen. Jo, staketet längs gränsen finns där bara för rennäringens skull. Norrmännen är dessutom mycket hårdare än oss vad gäller hundar som springer lösa. De skjuts utan förvarning om de börjar jaga eller driva renar. Har hänt.....   

Får lite bra tips på vandringar. 

 Lite gråkallt och det har börjat regna. Blir mysigt varmt i kaminen men det är för mig inte den viktigaste parametern. Det är lukten.... Inte för att någon lukt ska brinna upp utan den från brinnande ved.



 

 

 

 

 

Inga kommentarer: