torsdag 27 juli 2017

170727 Norge #04 - Husbil #12

Regnar lite lätt och det fortsatte det med idag när vi avstår från tunneln till Laerdal utan tar gamla vägen över Aurlandfjellet. 


Det är detta som är huvud anledningen till att man återvänder så många gånger till Norge och fjordlandskapet


Men det är trångt, mycket trångt. En del är ovana och har svårt med passagerna. Inte så konstigt egentligen. Utan räcke ibland och med små marginaler. 


Fastän vädret inte är helt på vår sida så är vyerna ändå desamma. Kameran har dock mer svårt med avståndsdiset


Turistfälla...? Kanske men en pytte liten i så fall. Onekligen ser man bra och bättre härifrån. Tereza i den vita jackan.


Högre och högre. Passerar snart trädgränsen och det blir till slut bara ljung etcLite högre upp blir det kalfjäll och inte ens ljungen växer längre. Snön ligger kvar och på vissa ställen året om. Tereza spinger. Tror hon vill få upp värmen. Det är inte många grader varmt och det blåser snålt i regnet


och så ser man dessa växa i vägkanten. Bredvid metertjockt snötäcke eller om det är ren is


Onekligen vackert här. Det är ju detta som vi har åkt hit för att se och uppleva.. egentligenFår som går lösa på norskt manér. Flyttar sig ogärna och man behöver nästan skjuta undan lite försiktigt med bilen för att kunna passera


Campar i Laerdal. Här har jag och vi stannat flera gånger förut. Campingen blir dock större och större och kanske tom bättre för var gång. 

Minicyklarna: 1 "kanske" 1 "nja" och 2 "onödigt"
Kunde ev ha använt dem istället för husbilen för att åka och handla mat i LaerdalInga kommentarer:

Skicka en kommentar

OBS att vem som skriver framgår inte. Skriv därför gärna till förnamn etc. Kul att veta