tisdag 25 juli 2017

170725 Norge #02 - Husbil #10

Inte så många mil idag. Lite fram och tillbaka på olika ställen över fjället så kanske bara 10-15 ....


Vi fortsatte enl vår översiktliga resplan på morgonen. Passerar Heddals stavkyrka från 1300-talet. Helt otroligt speciell och vacker. 


Det är inte öppet just nu så vi kan inte gå in


GPS´s vill inte ta oss via fjällvägen som vi har tagit ut. Det blev en viljornas kamp. Människa mot maskin. "Vänd där det är möjligt" men skam den som ger sig. Till slut gav den upp och guidade oss upp på fjället ovanför trädgränsen. Passerade Gaustatoppen som vi också ville försöka oss på. Nästan 1400 m ligger toppen på. Det tog oss halva dagen fram och tillbaka


Det kostade 100 kr att bara parkera.... Otroligt mycket folk och bilar överallt. "Gå på tur" är stort i Norge men det vet man ju. Äldre, yngre och även ganska små barn. Antagligen ger de upp de också men hur som är det vackert även på väg uppDet var när vi kom ungefär hit som vi insåg att vi hade kanske gått bara drygt hälften. 


Efter en stunds värderande bestämde vi oss för att avsluta och även gå ned tillbaka tillsammans. Även om vi inte kom upp hela vägen var det en trevlig promenad


Avslutar åkandet vid Sandvikens camping. Trevligt och välordnat. Om camping "förr" ev var lite B och något man gjorde för länge sedan så stämmer det nog inte längre. Många både unga och gamla i en salig blandning Barnfamiljer, unga par osv.  


och så vi då. Fika mot solen och premiär för markisen idag... Vi värderar också om vi ska komplettera och köpa minicyklar att ha där bak. Hittills 1 "nja" och 1 "onödigt". Inga kommentarer:

Skicka en kommentar