onsdag 24 februari 2016

160221 Dag #42 Fortaleza

Hemrese dag idag... efter en ganska lång Brasilien period. Passade på att även träffa Tereza´s bror Alberto och äta lunch innan. 


Efteråt åt vi glass utefter strandgatan Beira Mar. 

Glass.... mycket bättre och godare glass i Brasilien än i Sverige - numer ska väl tilläggas. Framför allt glass på pinne med papper omkring. Naturligare, mindre söt och framförallt utan ett cm tjockt choklad överdrag som man blir äcklad av. Inte heller har man 2-3 matskedar med extremt söt sylt inuti glassen. 


Alberto ville visa oss lägenheten han nyligen hade köpt. Den ligger på 13:e våningen av 26 och har ingång från strandvägen. Det är köpläge på hus och lägenheter i alla fall i Fortaleza just nu. Ung halva priset mot när det var som dyrast. 


Blev skjutsade till flygplatsen av Vera och Fatima. Lite krångel med avgången 23:05 och framför allt var det segt så sent på kvällen men det löste sig efter någon halvtimme. Flyga långt är definitivt ingen höjdare. Känns mer och mer som om vi åker grisbil. 

Alltid lika kul att iaktta folk. Är imponerad av flygvärdinnornas sätt att hantera vissa. En passagerare pratar portugisiska med stolsgrannen men med flygvärdinnan ska han prompt prata grötmyndig och dålig engelska. Påpekade att han ville ha både det ena och andra. En av de där världsvana.... som använder mörka solglasögon inomhus. VIP person i ekonomiklass. Vet inte vad hon leende sa till honom på hans eget språk men det blev hur som inte mycket kvar av den luft han hade blåst upp sig med


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar