fredag 19 februari 2016

160214 Dag #35 Fernando de Noronha

Det höll på att skita sig rent bokstavligt. Jag (LG) åkte på en rejäl magsjuka dagen innan. Värsta jag hade upplevt. Förstod att om jag ska kunna åka dagen efter så behöver jag läkarhjälp. Tereza, Fatima, Vera och Marizo hjälpte mig komma till ett sjukhus där man tog prover och efter några timmar med dropp stabiliserade det sig. Ett vanligt virus som man kan få på många olika sätt och ingen matförgiftning. 

Flög hur som enl plan från Fortaleza 05:30 på morgonen till Recife där vi bytte plan och fortsatte till ön Fernando de Noronha. Mycket varmt när vi steg ur planet fastän det inte precis är kylslaget i Fortaleza. Egen tull och turist administration här. Antalet turister är begränsat och det sker kontroll. Ung 1100 svkr fick vi betala som miljö avgift för att få vara här på ön i 6 dagar i vårt fall. Inga problem med det ifall pengarna går till att bevara ön som ett naturreservat. För detta visade sig snabbt vara något mycket speciellt!

Lite småkrångligt att ordna taxi men efter ett tag löste det sig. Blev skjutsade till ett förbokat litet hotell - Posada Maga. Så här såg det ut i toaletten… och på sängen med handdukarna. Riktiga blommor… trevligt men annorlunda. 


Vi hade räknat med ett större hotell men märkte senare under veckan att alla var små och av familjetyp


När vi checkade in frågade de om vi ville hyra en beachbuggy. Det gjorde vi av en som bor nära hotellet. Det kostade oss ca 2100 kr för hela veckan. Lite dyrt för att vara i Brasilien. Den fungerar bra förutom att det var svårt att få in växlarna när man behöver… men det ordnar sig. Har kört sämre bilar. Vi var först till stranden Praia do Boldró där vi badade. Vi hade fått sk bad T-shirts av Terezas syster Vera e Fátima för att skydda oss mot solen.


Såg många fåglar , krabbor och fiskar som simmade runt fötterna. En mycket vacker plats.
Vår första badstrand för veckan


Har fått artnamn på fåglarna.. återkommer med dem
Många många av dessa krabbor, men de var pilsnabba och svårtfotade. Fick öka avståndet och använda teletFin strand och vi var nästan ensammaTillbaka med bilen och lunch i närheten av hotellet. Åkte sedan omkring och köpte några småsaker.  Iväg igen där vi trodde vi skulle kunna få se solnedgången. Det blev den vackra stranden Praia do Cacimba do Padre. En hel del kvälls surfare höll till här. Såg någon som satt på stranden och spelade in vågbruset… De två bergsknallarna kallas Morro dos Irmaos (de två bröderna)Det är inte alltid den som använder den dyraste kameran som tar bästa solnedgångs bilden…. 


Det är mållöst vackert här på denna ö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar