söndag 19 april 2020

200419 Lotsängsbacken

 Vi åkte till ett av de naturreservat som ligger nära Trosa. Lotsängsbacken ligger vid golfbanan. Svårt att veta hur man ska gå in bland träden och riset av "lövädel" träden. Vi tog oss i alla fall upp på åsen till slut. Fin utsikt men för risigt för att man ska tycka att det är fint. Reservatets ev leder röjs inte och det finns heller ingen markering att följa. 


Man ser att det finns andra som har gått men går inte att följa. Vi träffade på en kille med två hundar. Där vi stod i slänten och pratade fanns flera - vad det tycktes - ingrävda och använda gryt. Undrar om det är/har varit grävlingsgryt? 


Trodde först att det kommer att växa liljekonvalj här senare men bladen såg inte helt som man förväntade sig. Men både Tereza och jag kände igen lukten. Smakade lite på ett blad. Ingen tvekan. Det kommer att växa och blomma ramslök här senare. 


Vi åkte ut mot havet där det på kartan såg väldigt intressant ut även för en som inte har båt. Fantastiska hus, fantastiska lägen på många av husen utefter vägen. Vägen slutar och smalare börjar vid skyltar med "enskild väg", "förbjuden infart" osv. De som bor här ute vill inte ha kleti och pleti varken körande eller parkerande här. Benny Andersson (ABBA) och Tommy Körberg mfl "kändisar" och B-kändisar ska visst bo här ute vid kusten någonstans. Nja - känns lite som om man inkräktar fast man inte gör det. Allemansrätten gäller väl även här? Har man mycket pengar så kan man även med diverse sätt att markera och stänga av få ett helt eget stort naturområde att vara på. 


Inga kommentarer: