lördag 16 januari 2016

160116 Dag #06 Fortaleza

Tvättdag i dag.... Hjälpte till att få igång Fatimas nya kombinerade tvättmaskin och torktumlare. Så tyst och fint den gick... En sådan ska jag också köpa... Samsung verkar göra många bra saker.
Visst ja, har ju flyttat och behöver inte längre bekymra mig. Tvättstugan i Kristinehamn funkar utmärkt!

Vi var tillsammans med Roberto bjudna på lunch av Tereza`s bror Adalberto som kom och hämtade oss. Åt på en nyöppnad fiskrestaurang. Mycket gott!


Tereza och jag åkte in till city och Beira Mar som den långa strandvägen och strandpromenaden heter. Vi var där tidigt för vi hade ett ärende men det var ändå mycket folk. 

Många stora hotell utefter stranden och jag tyckte de var fler. Många turister som kommer hit. Hör både svenska och norska ibland men tror utan att veta.... att det är många portugiser här. Tereza berättar att många av hotellen hur som är ägda av portugiser. 


Vi gick ut på piren. Längtar efter att bada men det brukar vi aldrig göra härEtt ganska stort område är avsatt för kommers och det började komma igång sent på eftermiddagen. Allt vad man kan tänka sig när det gäller hantverk, kläder, hattar och krimskrams. Som vanligt men trevligt


Vi åt pizza på den dyrare sidan av strandvägen.... den med hotellen och restaurangens skylt i neon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

OBS att vem som skriver framgår inte. Skriv därför gärna till förnamn etc. Kul att veta